Remi u Petrovcu

Vijesti // 2023-12-02

Naša Budućnost je, u okviru 18. kola domaćeg šampionata, remizirala sa Petrovcem na stadionu "Mitar Mićo Goliš" u uzbudljivoj utakmici - 2:2.

"Plavi" su pod Malim brdom bili bolji u svim situacijama (i kada smo gubili, i kada je bilo neriješeno, i kada smo vodili), stvorili više izglednijih prilika od protivnika po teškom terenu, morali da riješe utakmicu ranije jer su stvarali stopostotne šanse, a na kraju su zbog nemarnosti primili pogodak kojim je ispisan neriješen rezultat.

Naš tim nakon 18 odigranih kola ima 36 bodova, a uprkos remiju je uvećao vođstvo u odnosu na drugoplasirani tim prvenstva, pa sada kao lideri imamo dva boda više od prvog pratioca.

"Plavi" šampioni su u Petrovcu gubili od 24. minuta (ranije nije sviran čist penal za naš tim), da bi preko Marka Mrvaljevića - koji je bio precizan sa bijele tačke - stigli do 1:1, a nakon totalnog pritiska stigao je pogodak Ivana Bojovića u 76. nakon sjajne akcije za 2:1.

Naš tim je u tim trenucima bio nadomak trijumfa, imao je još dvije - tri dobre situacije da totalno riješi meč, ali je na samom kraju stigla kazna usljed vezanih individualnih grešaka i nedostatka komunikacije.

Budućnost u posljednjem jesenjem kolu, narednog vikenda gostuje ekipi OFK Mladost Donja Gorica i pobjedom bi riješila pitanje jesenje krune.

FOTOGRAFIJA JE VLASNIŠTVO FSCG