Startuju plave dame – i odmah derbi: Da izdignemo ženski fudbal na još veći nivo

Vijesti // 2023-08-29

Ženska fudbalska liga Crne Gore počinje posljednjeg dana avgusta, a na samom startu šampionata za dame – ono najbolje što naša država ima!

Naša Budućnost u četvrtak (31. avgust) u 19.00 sati, na našem Kampu na Starom aerodromu, dočekuje višestrukog prvaka Breznicu u najvećem derbiju ženskog fudbala.

Upravo su naš i pljevaljski tim okosnica ženskog fudbala u Crnoj Gori, a razlog zašto se derbi igra ranije u odnosu na početak lige, koji je zakazan za 2. septembar, je zahtjev i učešće Breznice u Ligi šampiona.

Mislim da ni nama, ni njima ne ide na ruku što je derbi prvenstva na samom početku u 1. kolu, a posebno što se igra u ovome terminu”, poručio je trener našeg kluba Duško Globarević, koji je dodao:

Međutim, očekujem jedan pravi derbi i da izdignemo ženski fudbal kod nas na još veći nivo”.

Ženska ekipa Budućnosti je dosta mijenjala tokom ljeta, a transferi naših igračica u neke bolje sredine dovoljno govore koliko se dobro radilo u prethodnom periodu u plavom – Maja Šaranović je pojačala TSC, Sara Simonović, Nejla Bicić i Ana Rakočević su završile u Radničkom iz Kragujevca, Katarina Čađenović je otišla u Breznicu, a Marijana Cimbaljević u Mladost.

Sa druge strane, plavu opremu su zadužile Nikolina Caković (Politehnika), Tijana Milisavljević (Zvezda B), Jana Merdović, Larisa Đurković, Sanija Pačariz, Vlada Milović (Mladost) i Tamara Čogurić (Zora).

Podmladili smo ekipu u odnosu na prošlu sezonu, dosta je novih igračica, tako da nam je potrebno vrijeme da se posložimo, ali ne sumnjam da posjedujemo talenat. Uprava kluba na čelu sa izvršnim direktorom Novakom Novakovićem je imala sluha za žensku sekciju, omogućila nam je desetodnevne pripreme koje smo odradili u Vrnjačkoj Banji, tako da nam je to zajedničko vrijeme bilo dragocjeno”, govori Globarević, koji se nadovezuje…

Bili smo zajedno svi na okupu, uigrali smo se koliko smo uspjeli, odigrali nekoliko jakih prijateljskih utakmica... I nove i stare igračice su se vrlo lako uklopile u sistem rada, potpuno sam zadovoljan odrađenim, a da li će to da bude dovoljno da ugrozimo prvaka, kako u 1. kolu, tako i tokom šampionata – pokazaće vrijeme”.

A kako kao klub želimo da radimo na popularizaciji ženskog fudbala, derbi Budućnost – Breznica će vjerovatno biti prenošen na televiziji, ali Globarević poziva sve ljubitelje fudbala da dođu na naš Kamp.

Bilo bi lijepo da svi zajedno damo podršku našim djevojčicama na otvaranju nove sezone. Siguran sam da bi im to mnogo značilo”, jasan je Duško Globarević.