Stigao Jovan Baošić: Budućnost je veliki klub (VIDEO)

Vijesti // 2021-06-24

Baza „plavih“ u Staroj Pazovi je brojčanija za jednog člana - novi igrač naše Budućnosti je Jovan Baošić!

Stameni 25-godišnji štoper iz Bijelog Polja je sa našim klubom potpisao ugovor do ljeta 2023. godine, a plavo - bijeli dres je zadužio nakon što je prethodnu sezonu proveo u mađarskom Ujpeštu.

Bivši defanzivac Mogrena, Jagodine, Jedinstva, Rudara i Zete, te nekadašnji kadetski i omladinski reprezentativac zna za koga je potpisao.

Drago mi je što sam došao u Budućnost. Budućnost je najveći klub u Crnoj Gori, tako da mi je čast što ću igrati u Podgorici. Sigurno da Budućnost može da bude velika odskočna daska za moju karijeru. Nadam se da ću opravdati očekivanja kluba i navijača“.

A očekivanja su - makar u domaćem prvenstvu - uvijek najveća. To dobro zna naš novi centarhalf, koji će se za mjesto u startnih 11 boriti sa Vladanom Adžićem, Antom Babićem, Velimirom Vlahovićem i Amirom Muzurovićem.

Lično, očekujem da ću odigrati dobru sezonu, ali najbitniji je timski uspjeh. Budućnost uvijek ima velike ciljeve, tako da se nadam da ćemo da ponovimo uspjeh iz prethodne istorijske sezone kada je osvojena dupla kruna. Kada je riječ o Evropi, nadam se da ćemo i tu napraviti dobar rezultat“.

Baošić je među plave stigao kao osvajač Kupa Mađarske, tako da je naš klub dobio još jednog igrača koji je navikao na trofeje...

Igrao sam na 15 utakmica za Ujpešt, imao sam udjela u dobrom rezultatu kluba, ali su me dvije sitne povrede omele da igram još više utakmica. Sada sam spreman, pokušaću što prije da se uigram, koncetrisan sam na Budućnost i vjerujem u nove uspjehe“, jasan je 185 centimetara visoki defanzivac.